Simple și gustoase........ Foi ,ce pot fi umplute cu diferite creme sau budinci ... după preferințe..
- 1ou
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri lapte
- 8 linguri ulei
- 1 plic amoniu pentru prăjituri Dr.Oetker(7g )
- o jumătate linguriță sare
- 1 linguriță oțet
- făină cât cuprinde....cca. 500g
Într-un lighenaș se pune oul,zahărul,laptele,uleiul,sarea,bicarbonatul stins cu oțet. Cu ajutorul unui tel,omogenizăm compoziția.Adaugăm treptat făina și amestecăm cu telul până când aluatul începe să devină vâscos apoi continuăm să framântăm cu mâna până obținem un aluat amogen,plastic-vârtos. Porționăm în patru bucăți aluatul obținut.Cu ajutorul unui sucitor întindem fiecare foaie.După care coacem pe rând fiecare foaie pe fundul unei tăvi ,tapetată în prealabil cu făină(tava întoarsă cu gura în jos) și o introducem în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 5-6 minute. Când foaia din cuptor capăta o tenta aurie,o scoatem și repetăm aceiași pași cu celelalte foi.
Vă doresc,spor la lucru și poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu