
Este o păajitură delicioasă și nu e scumpă,dacă nu ați făcut-o până acum...merită să încercați......Succes garantat
Pentru blat
- 2 ouă
- 250 gr zahăr
- 4 linguri de dulceață ( de obicei eu folosesc de vișine si să nu fie prea subțire)
- 2 linguri de cacao
- 250 ml lapte
- 250 gr faină
- 1 lingură bicarbonat nestins
Pentru sirop
- 1 cană de zahăr
- 2 căni de apă
- 2 sticluțe esență de rom
Se fierb până se dizolvă zahărul și se face un sirop mai gros . Cu acest sirop fierbinte însiropez blatul tăiat și răcit în prealabil.
Pentru glazură
Se folosește o glazură la rece astfel :
- 150 gr zahar pudră
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apă fierbinte.
Se freacă toate împreună foarte bine.
Sau se poate glazura cu...
- 200 gr ciocolată neagră care se topește pe aburi împreună cu 50 ml frișcă. Se amestecă și se lasă până se îngroașă.
Pentru decorat :
- Frișcă și cireșe
.
Preparare blat
Se bat ouăle cu zahărul și dulceața . Se pune laptele și bicarbonatul nestins. La toate acestea se adaugă făina amestecată cu cacaua, se amestecă până se omogenizează .
Compoziția de blat se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu faină și se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade cca 35-40 de minute (proba cu scobitoarea ) .
După ce s-a copt blatul se lasă la răcit .Când înca este în tavă , blatul se taie în bucăți pătrate și se însiropează tot acolo cu siropul fierbinte pentru a fi absorbit mai ușor de blatul răcit în prealabil.
La final decorez cu frișcă fiecare bucata în parte și apoi după imaginația fiecăruia ..... eu am pus peste frișcă o cireașă confiată ....se poate pune inimioară de ciocolată sau frunzuliță , după preferințe .
Poftă bună !
Se folosește o glazură la rece astfel :
- 150 gr zahar pudră
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri de ulei
- 3 linguri de apă fierbinte.
Se freacă toate împreună foarte bine.
Sau se poate glazura cu...
- 200 gr ciocolată neagră care se topește pe aburi împreună cu 50 ml frișcă. Se amestecă și se lasă până se îngroașă.
Pentru decorat :
- Frișcă și cireșe
.
Preparare blat
Se bat ouăle cu zahărul și dulceața . Se pune laptele și bicarbonatul nestins. La toate acestea se adaugă făina amestecată cu cacaua, se amestecă până se omogenizează .
Compoziția de blat se toarnă într-o tavă unsă și tapetată cu faină și se dă la cuptorul preîncălzit la 170 grade cca 35-40 de minute (proba cu scobitoarea ) .
După ce s-a copt blatul se lasă la răcit .Când înca este în tavă , blatul se taie în bucăți pătrate și se însiropează tot acolo cu siropul fierbinte pentru a fi absorbit mai ușor de blatul răcit în prealabil.
La final decorez cu frișcă fiecare bucata în parte și apoi după imaginația fiecăruia ..... eu am pus peste frișcă o cireașă confiată ....se poate pune inimioară de ciocolată sau frunzuliță , după preferințe .
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu