
Clătitele cu rondele de ceapă verde se prepară foarte ușor, cu ingrediente aflate la îndemâna oricui.Au la bază un aluat subțire din ouă, făină, lapte și praf de copt, în care se încorporează feliiuțe proaspete de ceapă verde. Se pot consuma ca atare atât la micul dejun sau prânz, iar pentru cină, pot fi asociate cu o friptură de porc și castraveți murați.
- 250 g făină
- 4 ouă
- 750 ml lapte
- 80 g unt
- 5 lingurițe de praf de copt
- 1 linguriță de sare
- 4 cepe verzi.
- Topiți untul.Tăiați ceapa în rondele fine.Într-un bol, adăugați ouăle, laptele și untul topit, pe care le amestecați.Într-un alt bol, puneți făina, praful de copt și sarea.Adăugați treptat amestecul cu ouă peste cel cu făină și amestecați până obtineți o compoziție fină, apoi o lăsați la frigider pentru cel putin o oră.Încingeți la foc mediu o tigaie. Adăugați compozitie cu ajutorul unui polonic cât să se formeze un strat subțire. Presărați pe acel strat câteva rondele fine de ceapă verde, lăsați 2 minute în tigaie să se formeze clătita, apoi o întoarceți ca să se facă și pe partea cealaltă.Repetați procedeul pentru a obține și celelalte clătite.Serviți clătitele calde.
- Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu