25 iulie 2015

LICHIU CU VARZĂ



Sper să vă placă această rețetă ardelenească......se face din aluat de pâine și se umple cu varză ușor călită.
- 500 g făină
- 1 plic drojdie uscată(7g)
- apă călduță
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriță sare
- 1 lingură zahăr
 Pt umplutură:
- 1 varză de 1,5 kg
- 2-3 linguri de ulei
- 2-3 linguri pastă de tomate
- sare
-  piper
- 1ou pentru uns plăcinta


Amestecați făina cu drojdia uscată, sarea, zahărul și turnați câte puțină apă călduță. Amestecați bine și înglobați toată făina; frământați un aluat elastic.La final puneți și o lingură de ulei și frământați din nou, frământatul ar trebui să dureze cam 15-20 de minute.
Pudrați alautul cu făină și acoperiți-l cu un șervet de bucătărie. Puneți vasul cu aluatul la loc cald, ferit de curenți reci, cam 1 oră..
În timp ce dospește aluatul aveți timp să căliți varza. Încingeți într-o cratiță larga 2-3 linguri de ulei și adăugați treptat varza tocată fideluță,condimentați cu sare si piper după gust.
  Aluatul dospit îl împărțiți în două.... întindeți o primă foaie și puneți-o în tava unsă cu grăsime, aveți grijă ca aluatul să tapeteze și marginile tăvii. Trebuie să fie îndeajuns de mare foaia.întindeți peste foaia de aluat și varza călită răcită și nivelați-o ușor.
Puneți și a doua foaie deasupra și lipiți, apăsați marginile cu furculița. Înțepați plăcinta din loc în loc cu furculița și ungeți cu ou bătut.Puneți tava în cuptorul încins cam 40-50 de minute la foc mediu.
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu