Dulceața aromată de afine se prepară din fructe naturale la care se adaugă aromă de scorțișoară și zeama de lămâie. Este foarte bună mai ales la micul dejun, în combinație cu clătite sau ca desert, asortată cu diferite tipuri de prăjituri. În plus, are și un aspect senzational.
- 1 kg afine proaspete
- 1 kg de zahăr
- o linguriță rasă de scorțișoară
- sucul de la o lămâie
Alegeți afine proaspete, sănătoase pe care le curățați de codițe și impurități, apoi le lăsați 2 ore sa stea la frigider.Într-o cratiță, preparați un sirop din apă și zahăr și lăsați-l la foc mic. Atunci când începe să fiarbă, adaugați afinele și le fierbeți în continuare, până când se leagă dulceața.După aceea, adăugați sucul de lămâie și scorțișoara, apoi lăsați încă 2 minute pe foc.Dați cratița deoparte și turnați dulceața în borcane pe care le capsați.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu