24 iulie 2015

DULCEAȚĂ DIN CAISE COAPTE




Dulceața din caise coapte este una dintre cele mai delicioase rețete care se prepară în stil tradițional, fără dificultate.Dulceața din caise se poate consuma ca atare la micul dejun sau o puteți adăuga în torturi, prăjituri, tarte sau alte deserturi savuroase.
- 1 kg de zahăr
- 40-60 de caise coapte(le alegeți în funcție demărime)
- 3 pahare cu apă
- apă de var

Alegeți caise bine coapte, dar care sunt încă tari și sănătoase, pe care le curățați de coajă.Puneți caisele într-un vas cu apă de var și le lăsați acolo pentru 3 – 4 ore. După aceea, le spălați foarte bine cu apă rece, le scoateți sâmburii și le asezați pe un șervet de bucătărie curat, ca să absoarbă bine apa.Spargeți sâmburii, îi curățați de pieliță, apoi îi fierbeți în apă clocotită și îi zvântați pe un șervet.Dizolvați zahărul în apă, într-o cratiță și lăsați să fiarbă, ca să obtineți un sirop.După ce s-a legat bine siropul, luați de pe foc siropul de zahăr și adaugați caisele împreună cu sâmburii și lăsați să stea așa 15 minute, ca să își lase zeama.După aceea, puneți oala pe aragaz la foc iute, până când se leagă.Când dulceața este gata, opriți focul și îi înlăturați spuma, apoi o lăsați să se răcească.În ziua următoare, turnați dulceața în borcane.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu