Dulceața de lămâi este foarte aromată, fină și gustoasă. Este perfectă în combinație cu preparatele dulci. deoarece le oferă un gust acrișor fresh. Este foarte bună și drept umplutură pentru clătite sau ca topping pentru tarte dulci.
- 1 kg de lămâi
- 1 kg de zahăr
- 2 pliculețe zahăr vanilat
Trebuie să spălați bine lămâile, apoi să tăiați fiecare lămâie pe jumătate.Stoarceți puțin zeama, după care tăiați fiecare jumătate în rondele fine, cât mai subțiri.Asezați rondelele într-un bol mare cu apă, având grijă ca apa să le acopere și lăsați bolul deoparte pentru 48 de ore. În timpul celor 48 de ore, trebuie sa schimbați apa o dată la 5 sau 6 ore, ca lămâile să se înmoaie și să nu capete gust amărui.După cele 48 de ore, scurgeți bine rondelele de apa în care au stat și le așezați într-o cratiță cu apă cât să le cuprindă.Așezați cratița pe foc, iar din momentul în care încep să fiarbă lămâile, o lăsați încă 45 de minute. După ce s-a fiert coaja lămâilor, turnați zahărul și zahărul vanilat, amestecând ușor în cratiță.Lăsați cratița timp de 35 de minute la foc mai mic, până când lămâile devin translucide și rezultă un sirop dens, bine legat.Luați cratița de pe foc și turnați dulceața caldă în borcanele sterilizate. Fixați capacele și depozitați imediat borcanele cu capacele în jos, ca să se creeze vid.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu