Dulceața de mure este ușor de preparat și îi bucură cu aroma sa îmbietoare pe toți cei care adoră aceste fructe de păadure delicioase.Este o rețetă care se pregătește în special începâand cu sfârșitul lunii iulie, până în octombrie, când se coc aceste fructe foarte sănătoase.
- 1 kg de zahăr
- o farfurie adâncă plină cu mure negre
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 4 pahare cu apă
Alegeți mure proaspete, coapte, puțin moi, dar nu terciuite, pe care le curățați de codițe și miez.Așezați murele într-un bol și stropiți-le ușor cu zeamă de lămâie.Topiți zahărul într-o cratiță cu apa și îl fierbeți până când se leagă sub formă de sirop, iar când începe să clocoteasca, trageți cratița deoparte.După ce a încetat din clocotit, adăugați murele și lăsați-le să stea așa timp de 5 – 10 minute, apoi le puneți la fiert până când se leagă dulceața.Luați cratița de pe foc după ce ați obținut dulceața și lăsați cratița acoperită cu un șervet umed până a doua zi ,când o puneți în borcane.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu