24 iulie 2015

GEM DIN CAISE



O rețetă delicioasă preparată în stil tradițional.Gemul din caise este ideal pentru a fi consumat la micul dejun sau oricând ca umplutură pentru o varietate mare de prăjituri și clătite.
- 1 kg caise
- 600 g zahăr
- 300 ml apă
- zeama stoarsă de la o lămâie....eu pup lămâia cu tot cu, coajă după ce o tai felii și elimin     sâmburii........coaja dă o aromă deosebită gemului
  • Folosiți caise nu prea coapte, pe care le tăiați pe jumătate și le scoateți sâmburii.
  • Preparați un sirop din apă și zahăr, pe care îl puneți la fiert.
  • După ce începe să scadă siropul, adăugați caisele și zeama de lamâie și le fierbeți timp de 5 minute, după care scoateți fructele cu ajutorul unei spumuiere, dar lăsați siropul să fiarbă în continuare încă puțin.
  • Apoi introduceți din nou caisele în sirop și lăsați să fiarbă incă 5 minute împreună.
  • Gemul rezultat se toarnă în borcanele sterilizate, cât este încă fierbinte.
  • Puneți borcanele între pături și lăsați până se răcesc ,apoi depozitați în cămară.
  • Spor la treabă !








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu