
O rețetă delicioasă preparată în stil tradițional.Gemul din caise este ideal pentru a fi consumat la micul dejun sau oricând ca umplutură pentru o varietate mare de prăjituri și clătite.
- 1 kg caise
- 600 g zahăr
- 300 ml apă
- zeama stoarsă de la o lămâie....eu pup lămâia cu tot cu, coajă după ce o tai felii și elimin sâmburii........coaja dă o aromă deosebită gemului
- Folosiți caise nu prea coapte, pe care le tăiați pe jumătate și le scoateți sâmburii.
- Preparați un sirop din apă și zahăr, pe care îl puneți la fiert.
- După ce începe să scadă siropul, adăugați caisele și zeama de lamâie și le fierbeți timp de 5 minute, după care scoateți fructele cu ajutorul unei spumuiere, dar lăsați siropul să fiarbă în continuare încă puțin.
- Apoi introduceți din nou caisele în sirop și lăsați să fiarbă incă 5 minute împreună.
- Gemul rezultat se toarnă în borcanele sterilizate, cât este încă fierbinte.
- Puneți borcanele între pături și lăsați până se răcesc ,apoi depozitați în cămară.
- Spor la treabă !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu