23 iulie 2015

FRANZI SCHNITTEN (PRĂJITURĂ NEMȚEASCĂ)

  Pentru blat:
- 5 ouă
- 250 g zahăr
- 200 g făină
- 2 pliculețe de zahăr vanilat
- 1 esență de rom
- un praf de sare
Se bat ouăle cu zahărul apoi se adaugă făina amestecată cu un praf de sare și zahărul vanilat. Se face o compoziție ca la pandișpan , care se coace într-o tavă unsă cu margarină la 180º c circa 40 minute.
 Scoți blatul , îl lași să se răcească și apoi îl tai în două straturi egale ca grosime.
 Partea de deasupra o fărămițezi într-un castron și o stropești cu esență de rom.
  Pentru cremă
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 150 g zahăr
- 200 g nuci măcinate.
Se freacă bine untul cu zahărul și se adaugă nucile.Această cremă se amestecă cu blatul fărămițat și stropit cu rom.
Montăm prăjitura astfel :
Partea de jos a blatului o ungem cu un gem mai acrișor cum ar fi de fructe de pădure, vișine sau caise apoi punem deasupra compoziția din blatul fărămițat și amestecat cu crema.
Pentru glazură
- 3 linguri zahăr
- 1 lingură de apă
- 1 lingură cacao
Punem la topit zahărul cu apa și se fierbe până se face sirop. Apoi se freacă siropul cacao. Se toarnă fierbinte cu ajutorul unei linguri peste prăjitură ,ca un fel de grătar din glazură.
Poftă bună vă doresc !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu