23 iulie 2015

GOGOȘI


 Un desert ușor de făcut și la îndemâna oricui...
- 600gr făină
- 2-3 gălbenușuri
- 300 ml lapte călduț
- 25 gr drojdie proaspătă
- un pumn de zahăr
- coajă rasă de lămâie
- esență de vanilie
- un strop de sare
- ulei pentru prăjit


Se pune făina într-un lighenaș și se face cuib, punem drojdia, zahărul și laptele călduț și lăsăm să crească drojdia puțin, apoi adăugăm gălbenușurile, esența, coaja rasă de lămâie, sarea și amestecăm, frământăm, lăsăm să crească, răsturnăm aluatul pe masa înfăinată, întindem aluatul, tăiem cu gura paharului înfăinat, le acoperim cu un prosop curat și le lăsăm să crescă pe masă.
IMPORTANT: Când le punem la prăjit în uleiul fierbinte le așezăm în tigaie cu partea de deasupra cum le luăm de pe masă..

Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu