- 1 kg ardei iuți roșii
- 1-2 gogoșari (opțional)
- 1 kg de zahăr
- 1-2 cuișoare
- un vârf de cuțit de scorțișoară
Se spală ardeii se lasă la scurs , se taie codiţele. Apoi se dau prin mașina de tocat carne.Se pun într-o oală se adaugă peste ei zahărul , cuișoarele şi scorţişoara.
Se lasă peste noapte la macerat şi se amestecă din cand în cand în ei. Dacă nu doriți gemul prea picant adăgați și cei 2 gogoșari roșii tocați și ei prin mașină.
Se pune oala la foc şi se fierbe până are consistența de gem. Când este gata se pune în borcane( nu uitați să puneți sub borcan lama unui cuțit pentru a evita spargerea.... sau mai sigur pune-ți borcanele în tava de la aragaz).Apoi se pun capacele la borcane, se pun în pături și se lasă până se răcesc .
Spor în toate vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu