23 iulie 2015

PULPE DE PUI CROCANTE LA CUPTOR

- Pulpe inferoare de pui......se poate face și cu piept de pui,dar tăiat fâșii
- câteva linguri bune de iautr gras
- 2 ouă
- puțină sare,piper,boia de ardei dulce(sau iute)
- pesmet
 


Pulpele se condimenteazaă cu piper, boia, iaurt ,ulei,cele  2 ouă(bătute),puțină sare.Se lasă la frigider cam 30 minute într-un bol acoperit. Se scot afară din bol după timpul expirat , se dau prin pesmet și se aranjează intr-o tavă departate una de alta și se coc 1 h pe 180 grade. La jumătatea timpului se întorc. Pe partea întoarsă trebuie sa fie rumene.La întoarcere se pun în tavă pe hartia curată nu în același loc.
Se servesc cu,cartofi aurii și mujdei de usturoi  cu pătrunjel verde.



Cartofi aurii

Se curață cartofii și se fierb pe jumătate în apă sarata , se scot se lasă la scurs un pic, apoi se pun in ulei încins cu capac deasupra până se rumenesc pe o parte apoi se întorc și se continuă prăjirea până la rumenire(nu rămân unsuroși)



Mujdei de usturoi cu pătrunjel verde

Usturoiul tăiat în bucăți împreună cu o mână de frunze de pătrunjel verde tocat mai mare , sare, puțin ulei se pun în paharul de la mixerul vertical. Se mixează până devine ca o maioneză, apoi se adaugă puțină apă rece și se mai mixează puțin.
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu