O mâncare foarte bună și sățioasă.Rețeta am adaptat-o pe gustul meu și a familiei mele.A ieșit o grozăvie ...chiar merită să o încercați măcar odată ...dacă nu ați făcut-o până acum !
- 800 g pulpă de vită,vițel ( eu am folosit amestec porc + vită )
- 4-5 cepe mari
- 2 morcovi
- 3 linguri de unt sau 2 linguri de unt+1 lingură de ulei
- 2-3 căței de usturoi
- 1 ardei gras roșu
- 2 linguri pastă de tomate
- 2 foi de dafin
- 1 leg. pătrunjel
- câteva frunze de țelină
- 2 roșii decojite și tocate
- 1 crenguță de cimbru
- sare,piper,boia dulce,boia iute după gust
- delikat
Untul se încinge într-o cratiță(preferabil de tunci)se adaugă cepele curățate și tăiate nu prea mărunt,morcovii curățați și feliați se călesc împreună (amestecați din când în când ). După 5 minute adăugați carnea spălată și tăiată bucăți mici de 2 cm , lăsați până devine albicioasă și adăugați ardeiul tocat ,
usturoiul curățat și tăiat feliute subțiri. După 4-5 minute adăugați apă clocotită cât să acopere carnea,acoperți cratița cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic până se frăgezește carnea.Când carnea este aproape gata este timpul să adăugați roșiile,pasta de tomate dizolvată cu puțină apă,cimbrul,foile de dafin și completați cu apă clocotită..... tot așa cât să acopere totul.Lăsați să mai fiarbă pe foc mic 20 minute. Între timp curățați cartofii ,tăiați-i în bucăți mari și
puneți-i la fiert, în apă rece cu puțină
sare. Lăsați-i să fiarbă 15 minute, luați-i cu o spumieră și puneți-i în
gulaș.Adăugați frunzele de țelină,1/2 legătură pătrunjel,1-2 lingurițe delikat.Lăsați să mai fiarbă împreună la foc mic încă 10-15 minute, și
dregeți gustul de sare, piper, iute, etc. Se servește cu o salată de sezon sau murături.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu