Foarte simplu .......dar gustos
– 2 pulpe de pui
– patru ardei capia mari frumoși
– 2 cepe de preferat ceapă roșie
– 2 căței usturoi
– 4 roșii
– 2-3 linguri ulei de măsline
- 1/2 pahar vin alb
- câteva frunzulițe de mentă pentru decor
Uleiul se încinge într-o cratiță în care se pune la călit ceapa tăiată mărunt 3-4 minute timp în care amestecați din când în când.Apoi adăugați pulpele porționate în două ,acoperiți cu capac și lăsați să se înăbușe împreună ...la foc mic până când ceapa s-a fiert.Acum adăugați ardeii curățați ,tăiați în bucăți mari ,roșiile decojite și tăiate mărunt și vinul .Lăsați să fiarbă încă 20 minute la foc mic .Pe final de tot adăugați ustoroiul zdrobit lăsați să fiarbă împreună 1-2 minute ,apoi se presară busuiocul tăiat mărunt. Se servește alături de o mămăliguță caldă ,și de brânză de oi frământată sau după dorință.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu