20 august 2015

ZACUSCĂ DE CIUPERCI



 - 1 kg ciuperci proaspete
-  2-3 cepe potrivite
-  5-6 ardei grași roșii,kapia sau gogoșari
- 4-5 linguri de ulei
- 1-2 morcovi
- 5-6 roșii 
- 1 frunză de dafin
- 2-3 căței usturoi
- 1 linguriță sare sau după gust
- uu vârf de cuțit piper negru
- un vârf de cuțit boia iute.....opțional

Ardeii se coc pe jar,în tavă în cuptor,pe o tablă pe aragaz sau in ulei și se curăță de coajă și semințe.
Ceapa se curăță și se toacă mărunt.Se pune pe foc un ceaun sau o cratiță cu fundul gros preferabil de tuci, se adaugă uleiul și ceapa.
Se lasă la foc potrivit timp de 4-5 minute, amestecând mereu, apoi se adaugă 5-6 linguri de apă și morcovul dat pe răzătoarea mică. Se lasă să se înăbușe și se mai adaugă apă câte putțn, până când se înmoaie bine legumele. Se adaugă ardeii copți, curățați de coajă și semințe și ciupercile tăiate felii, cubulețe sau tocate, în funcție de cum vă doriți.Se lasă să fiarbă înăbușit, este bine să puneți un capac acum.Când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă roșiile curățate de coajă ți date pe răzătoare, dafinul, sarea, usturoiul și piperul. Se lasă totul săa fiarbă, amestecând des, până cand scade sosul și zacusca ajunge la  consistența pe care o doriți. Iarna, puteți fierbe orez sau paste și amestecați cu zacuscă. Veți obține o mâncare delicioasă și rapidă.Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu