4 septembrie 2015

ALUAT DE TARTĂ...FRAGED

Dacă doriți să preparați o tartă dulce puteți să adăugați o dată untul și 3 linguri de zahăr tos.

 

- 800 g făină albă de cozonac
- 2 pachete de unt la temperatura camerei
- 2 ouă
- 1 lingură apă foarte rece
- un vârf de cuțit sare
1. Cerneți într-un lighenaș făina.Tăiați untul cubulețe cu latura de 1,5-2 cm.Apoi bateți ușor ouăle într-un bol mic.
2. Puneți cubulețele de unt și sarea peste făină și folosind vârful degetelor încorporați untul în făină până aspectul compoziției devine ...nisipos.
3. Adăugați apa și ouăle bătute,frământând ușor aluatul.
4. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la rece în frigider pentru 30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu