4 septembrie 2015

CHIFTELUȚE DE CIUPERCI

Amestecul de ciuperci călite trebuie doar puţin tocat, căci altfel se transformă în pastă.
- 1 kg ciuperci, spălate şi curăţate
- 2 linguri faină
- 2 ouă
- 2 felii de pâine
- 1 lingură mărar tocat
- o ceapă tocată
- ulei pentru prăjit
- o linguriţă sare
- un vârf de cuţit de piper negru măcinat
- 2 linguri ulei de măsline

1. Înmuiaţi pâinea în puţină apă, apoi stoarceţi-o şi tocaţi-o mărunt.
2. Îîncingeţi uleiul de măsline într-o tigaie cu marginile înalte, cu focul la putere medie.
3. Căliţi ceapa cu ciupercile timp de 3-4 minute în tigaia cu ulei de măsline încins.
4. Tocaţi foarte puţin amestecul de ciuperci într-un blendet lăsați să se răcească, apoi amestecaţi tocătura într-un bol cu ouăle,verdeaţa, pâinea tocată şi sarea împreună cu piperul.
5. Încingeţi uleiul de prăjit într-o altă tigaie cu marginile înalte, cu focul la temperatură medîe.
6. Aşezaţi făina pe o tavă, apoi formaţi chifteluţe rotunde, tăvăliţi-le prin faină şi frigeţi-le în uleiul încins.
7 Scoateți chifteluţele pe o hârtie absorbantă, iar apoi serviţi-le cu sos de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu