4 septembrie 2015

PRAJITURĂ CU STAFIDE ȘI SCORȚIȘOARĂ

 - 3 căni faină
- o cană ulei de floarea soarelui
- o cană sifon sau apă minerală
- o cană zahăr cos
- 2-3 linguriţe stafide
- o jumătate esenţă de rom
- coajă de la o jumătate portocală
- 2 linguri zeamă de portocală
- un pliculeț praf de copt
- o linguriţă scorţişoară + o jumătate linguriţă pentru pudrat
- o jumătate linguriţă sare
- 3 linguri zahăr pudră

1. Puneţi stafidele la înmuiat, pentru 25 de minute, într-un pahar de apă călduţă cu esenţă de rom. Tapetaţi o tavă cu o foaie de copt unsă cu ulei.
încingeţi cuptorul la 165-170° C.
2. Amestecaţi sifonul cu uleiul, scorţişoara, sarea, zahărul şi apoi adăugaţi făina amestecată cu coaja de portocală, stafidele şi cu praful de copt stins în zeamă de portocală. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi turnaţi-o în tavă şi coaceţi-o în cuptor timp de 35-40 de minute.
3. După ce s-a copt scoateţi-o (faceți proba cu scobitoare întâi ) afară şi lăsaţi să se răcească, apoi tăiaţi-o romburi şi pudraţi-o cu zahăr pudră şi scorţişoară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu