4 septembrie 2015

FRIGĂRUI DIN PIEPT DE PORC ȘI CEAPĂ ROȘIE


 - 600 g piept de porc fără os
- 3 cepe roşii medii, curăţate
- 8-12 roşii cherry spălate
- 2 ardei graşi verzi curăţiiţi şi spălaţi
- 4-5 linguri ulei de măsline cu aromă de ardei iute j
- 2 căţei de usturoi curățaţi
- o linguriţă oţet de vin roşu
- o jumătate de linguriţă cimbru uscat
- o jumătate linguriţă piper negru măcinat
- o linguriţă sare

1. Spălaţi pieptul, apoi ştergeţi-1 cu o cârpă curată şi uscată. Tăiaţi-1 acum in cuburi de 2,5 cm şi aşezaţi-le intr-un bol, adăugând deasupra uleiul,
coiidimentele, oţetul şi usturoiul pisat. Amestecaţi totul foarte bine şi lăsaţi bolul la rece, să se combine aromele, timp de 3-4 ore.
2. Cu 15 minute înainte de a scoate cuburile de carne de la rece, tăiaţi ceapa în sferturi, iar fiecare sfert în două. Tăiaţi apoi ardeii graşi în pătrate de 2,5 cm. Introduceţi 8-12 beţe de frigărui într-un vas cu apa fierbinte şi lăsaţi-le să se înmoaie timp de 10 minute.
3. Încingeţi grătarul şi formaţi frigăruile în felul următor: întâi o bucată de ceapă, apoi carne-ardei-carne-ceapă-carne-roşie cherry. După ce aţi format frigăruile aşezaţi-le pe grătarul fierbinte şi frigeţi-le pe toate părţile, stropind cu marinada de ulei.
4. După ce frigăruile sunt gata serviţi-le cu salată verde şi cartofi copţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu