4 septembrie 2015

RULADĂ DIN CARNE TOCATĂ DE VITĂ


- 500-600 g carne tocată de vită
- o ceapă mică curăţată
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- un dovlecel mediu, spălat şi curăţat de capete
- un morcov curăţat
- un ardei capia curăţat şi spălat
- o jumătate de ţelină mică, curăţată şi spălată
- o linguriţă făină
- o lingură pesmet
- o linguriţă muştar clasic
- o lingură ketchup
- o lingură pătrunjel tocat
- o linguriţă sare
- o jumătate linguriţă piper negru măcinat

1. Tocaţi ceapa şi înăbuşiţi-o într-o lingură cu ulei şi una cu apă, apoi amestecaţi-o cu carnea tocată, oul, faina, pesmetul, muştarul,ketchupul, verdeaţa şi condimentele.
2. Tăiaţi toate legumele în fâşii subţiri, apoi sotaţi-le într-o tigaie cu marginile înalte, într-o lingură de ulei. Când s-au înmuiat uşor,presăraţi cu sare şi lăsaţi-le într-o farfurie caldă.
3. Ungeţi cu ulei o folie de aluminiu, tăiată la 30 cm dimensiune, apoi aşezaţi pe aceasta amestecul de carne tocată, într-o formă dreptunghiulară cu grosimea de 1, 5-2 cm şi cu laturile de 20 şi 12 cm. Dreptunghiul de carne tocată trebuie să fie aşezat la 3 cm de marginea apropiată a foliei.
4. Aşezaţi legumele sotate într-un rând,pornind din mijlocul uneia dintre laturile mici ale dreptunghiului până în mijlocul celei opuse. Acum rulaţi dreptunghiul pornind dinspre latura apropiată spre cea opusă, având grijă să se închidă perfect legumele în interiorul ruladei. înveliţi rulada în folia de aluminiu, strângând marginile exterioare ale acesteia.
5. Încingeţi cuptorul la 170° C. Aşezaţi rulada pe o tavă unsă cu ulei şi coaceţi-o în cuptor timp de 40-45 de minute. După ce e gata lăsaţi-o să se odihnească 7-8 minute, apoi eliminaţi folia şi tăiaţi rulada felii de 1,5 cm.
6. Serviţi preparatul cu cartofi natur sau cu piure de cartofi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu