13 septembrie 2015

GOGOȘARI ÎN MARINATĂ DE SOS DE ROȘII


Avantajul acestei rețete este că putem consuma și sosul.
- 5 kg de gogoșari
- 500 ml oțet
- 500 gr zahăr
- 350 ml ulei
- 2 linguri sare grunjoasă neiodată
- 2 linguri piper boabe
- 7-8 foi de dafin
- 800 ml bulion
- incrediente rezervă (+ 50 ml otet,+50 gr zahar,+1 lingura sare)
 
1.Gogoșarii se spală se scot cotoarele și se taie felii.

2.Se pun toate ingredientele într-o oală în afară de gogoșari ș se fierb 20 de minute la foc mic.
3.Se opăresc pe rând gogoșarii tăiați în această marinată 5 minute de când începe să clocotească.
4.Se scot cu paleta într-un vas și se lasă să se răcească apoi se pun în borcane și se tasează bine să nu rămână goluri de aer.
5.Se adaugă ingredientele de rezervă care apar cu + în sosul de roșii pentru ca marinata să-și recapete consistența.

6.Se toarnă peste gogoșari și se umplu borcanele.
7.Se fierb la bain mare 20 minute,se bagă în pături până a doua zi.
Se păstrează în loc uscat și rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu