28 septembrie 2015

SOS PIZZA

          
- 5-6 linguri pastă de tomate 24-28%
- 2 cepe potrivite circa 250g
- 2 morcovi circa 250g
- 2 linguri făină
- 4 linguri ulei
- 3-4 linguri unt circa 100 g
- 2 linguri zahăr
- 1 vârf cuțit piper negru
- o linguriță cimbru
- o linguriță sare
Ceapa și morcovii se curăță,se spală și se taie mărunt.Pasta de tomate se diluează cu 6 linguri apă.Făina se cerne.
Ceapa și morcovii se înăbușă în ulei cu 5-6 linguri apă.Se adaugă pasta de tomate,făina dizolvată 2-3 linguri apă rece,circa 750 ml apă fierbinte și se fierb 15-20 minute.Se pasează ,se adaugă unt. cimbru,zahăr.piper,sare și se mai fierb 5-10 minute. Gramajul produsului final este de 1 kg respectiv 1 litru.
Sosul se prezintă în sosieră și intră în compoziția pizzei .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu