4 septembrie 2015

VINETE CU IAURT

- 1,5 kg vinete medii, spălate
- 5-6 căţei de usturoi curăţaţi
- un pahar ulei de floarea soarelui
- o linguriţă mentă proaspătă tocată opțional
- o lingură mărar tocat
- o cană mare iaurt gras
- o linguriţă sare
- zeamă de la o jumătate de lămâie
- un vârf de cuțit piper negru măcinat.opțional

1. Curăţaţi codiţele şi coaja vinetelor, apoi stropiţi-le cu puţină zeamă de lămâie. Tăiaţi vinetele felii de aproximativ 1 cm grosime. Folosind un mojar pisaţi usturoiul împreună cu sarea, apoi amestecaţi-1 cu verdeaţa tocată şi cu iaurtul gras.
2. Încingeţi o tigaie cu ulei şi prăjiţi feliile de vinete pe atnbele părţi, până se rumenesc frumos. Scoateţi-le pe o hârtie absorbantă.
3. Într-o tăviţă cu margini înalte aşezaţi, în straturi, vinetele şi sosut de iaurt.
4.Lăsaţi preparatul la frigider timp de 2-3 ore, apoi serviţi cu grătar şi pâine proaspătă.
Puteți înlocui vinetele cu dovlecei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu