
Este un pic migălos dar merită....
Pentru 2 blaturi :
- 4 ouă
- 10 linguri cu vârf de zahăr
- 100 ml. ulei
- 100 ml. apă fierbinte
- 11-12 linguri cu vârf făină
- 1 praf de copt nestins(amestcat în făină)
- 1-2 linguri cacao.
Se separă gălbenușurile de albușuri. gălbenușurile se mixează cu zahărul pănă se albesc, apoi se adaugă uleiul și apa și se mestecă bine.Se adaugă făina și praful de copt (cernute) și se amestecă cu albușurile bătute spumă tare Jumătate din compoziția rezultată se toarnă în tava (36 x 24 cm.) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180%C pt. cca. 20 min. (până trece testul scobitorii). În compoziția rămasă se adaugă cacao și se amestecă ușor.După ce baltul alb s-a copt în tavă se scoate se pune compoziția cu cacao și se dă la cuptor. Din blaturi se decupează cerculețe (de preferat cât sunt calde).
Pentru cremă :
- 1 plic budincă de vanilie (sau 2 linguri amidon alimentar)
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 350 ml. lapte
- 1 ciocolată albă
- 1 esență de vanilie
- 200 gr. unt.
Plicul de budincă se amestecă cu zahărul și ouăle, apoi se adaugă laptele.Se pune pe baie de aburi, amestecând continuu până ce crema se îngroașă, apoi se adaugă esența de vanilie.Ciocolata se rade, se adaugă peste crema fierbinte și se amestecă, obținându-se o cremă mătăsoasă care se lasă la răcit.Untul (la temperatura camerei) se freacă spumă (cu mixerul), apoi i se adaugă câte o lingură de cremă până când se încorporează toată.Pe un cerculeț maro se întinde cremă,deasupra i se pune cerculețul alb,marginile pe lateral se ung cu cremă,apoi se tăvălesc prin cocos.
Pentru glazură și decor:
- 100 gr. ciocolată cu lapte
- 2 linguri ulei
- 150-200 gr. nucă de cocos + -
O ALTĂ VARIANTĂ(neprobată)
Un blat de cacao..depinde de tavă câte ouă făină zahăr se pune..Apoi se face crema de budinca de vanilie fiartă..
- 2 budinci de vanilie
- un gălbenuș
- 8 linguri cu vârf de zahăr
- 600 ml lapte
Se fierbe,amestecând cotinuu să nu se pridă de cratiță și să nu se afume,iar când e rece se adaugă untul la temperatura camerei și se mixează bine). Se taie în două blatul și se decupează cerculețe cu o formă rotundă se umplu la mijloc și marginile cu cremă,se dă prin nucă de cocos marginile..Se prepară glazura de ciocolată și se pune peste bulgărași(în glazură se pune puțin rom sau ce esență vă place).
Resturile de blat rămase de la decupat nu le aruncați.Amestecați într-un castron toate marginile..cu cremă fără cremă..nu contează..topiți un pachet de margarină sau unt, 3 linguri de cacao și o cană de zahăr și turnați cald peste resturile de blat din castron,.frământați bine...Nu puneți toată compoziția de unt și cacao să nu iasă prea moale..puneți treptat .dacă totuși iese prea moale mai adăugați biscuiți măcinați ,apoi când e călduță compoziția adăugați și rom.Din această compoziție..se pot face bombe...umplute cu o vișină din vișinată ,sau se pune pe biscuiți rotunzi mici... puneți ca un fel de piramidă și acoperiți cu ciocolată topită și cu un ornament în vârf.
Poftă bună și spor la treaba !
- 1 plic budincă de vanilie (sau 2 linguri amidon alimentar)
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 350 ml. lapte
- 1 ciocolată albă
- 1 esență de vanilie
- 200 gr. unt.
Plicul de budincă se amestecă cu zahărul și ouăle, apoi se adaugă laptele.Se pune pe baie de aburi, amestecând continuu până ce crema se îngroașă, apoi se adaugă esența de vanilie.Ciocolata se rade, se adaugă peste crema fierbinte și se amestecă, obținându-se o cremă mătăsoasă care se lasă la răcit.Untul (la temperatura camerei) se freacă spumă (cu mixerul), apoi i se adaugă câte o lingură de cremă până când se încorporează toată.Pe un cerculeț maro se întinde cremă,deasupra i se pune cerculețul alb,marginile pe lateral se ung cu cremă,apoi se tăvălesc prin cocos.
Pentru glazură și decor:
- 100 gr. ciocolată cu lapte
- 2 linguri ulei
- 150-200 gr. nucă de cocos + -
O ALTĂ VARIANTĂ(neprobată)
Un blat de cacao..depinde de tavă câte ouă făină zahăr se pune..Apoi se face crema de budinca de vanilie fiartă..
- 2 budinci de vanilie
- un gălbenuș
- 8 linguri cu vârf de zahăr
- 600 ml lapte
Se fierbe,amestecând cotinuu să nu se pridă de cratiță și să nu se afume,iar când e rece se adaugă untul la temperatura camerei și se mixează bine). Se taie în două blatul și se decupează cerculețe cu o formă rotundă se umplu la mijloc și marginile cu cremă,se dă prin nucă de cocos marginile..Se prepară glazura de ciocolată și se pune peste bulgărași(în glazură se pune puțin rom sau ce esență vă place).
Resturile de blat rămase de la decupat nu le aruncați.Amestecați într-un castron toate marginile..cu cremă fără cremă..nu contează..topiți un pachet de margarină sau unt, 3 linguri de cacao și o cană de zahăr și turnați cald peste resturile de blat din castron,.frământați bine...Nu puneți toată compoziția de unt și cacao să nu iasă prea moale..puneți treptat .dacă totuși iese prea moale mai adăugați biscuiți măcinați ,apoi când e călduță compoziția adăugați și rom.Din această compoziție..se pot face bombe...umplute cu o vișină din vișinată ,sau se pune pe biscuiți rotunzi mici... puneți ca un fel de piramidă și acoperiți cu ciocolată topită și cu un ornament în vârf.
Poftă bună și spor la treaba !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu