
- 500 g faină
- 2 ouă
- 4 linguri unt
- o cană lapte călduţ
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- o linguriţă zahăr tos
- o linguriţă zeamă de lămâie
- o lingură boabe de chimen
- o linguriţă drojdie proaspătă
- un vârf de cuţit de piper negru măcinat
- o linguriţă sare
1. Separaţi ouăle. Frecaţi, intr-un bol, drojdia cu zahărul, adăugaţi un pahar de lapte, amestecând uşor, apoi presăraţi un pahar de faină. Lăsaţi să crească,timp de 15-20 de minute, într-un loc călduţ. In acest timp tocaţi mărunt jumările şi topiţi untul în cuptorul cu microunde sau pe marginea aragazului.
2. Adăugaţi peste maia untul topit, jumările, restul de lapte, zeama de lămâie, uleiul, gălbenuşurile bătute, sarea, piperul şi o linguriţă de chimen.Amestecaţi bine cu o lingură de metal, apoi adăugaţi faina “în ploaie”. Omogenizaţi bine compoziţia, apoi frământaţi un aluat de consistenţă medie,până face băşicuţe. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-1 să crească, timp de 15 minute.
3. Încingeţi cuptorul la 170° C şi presăraţi masa cu făină. întindeţi aluatul într-o foaie de 1,5-2 cm grosime, apoi, folosind un păhărel cu diametrul de 3 cm, tăiaţi jumări pe care le veţi pune într-o tavă de cuptor. Lăsaţi jumările să crească încă 8-10 minute, apoi ungeţi-le cu albuşurile de ou,presărând chimenul păstrat.
4. Introduceţi tava în cuptor pentru 40-45 de minute, reducând puţin temperatura după 20 de minute de coacere.
5. Serviţi pogăcelele cu un pahar de vin alb demidulce sau de care o fi .
Poftă bună vă doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu