15 decembrie 2015

TOCHITURĂ DE CRĂCIUN

- 200 g resturi de pulpă de porc
- 400 g ceafă de porc
- o bucată de ficat de porc de 100 g
- o bucată de splină de porc de 100 g
- un rinichi de porc
- 4 linguri ulei de floarea soarelui(puteţi înlocui cu untură )
- un pahar vin alb sec
- un pahar mujdei de usturoi
- o linguriţă cimbru uscat
- o linguriţă sare

1. Spălaţi feliile de carne şi organele, apoi ştergeţi-le cu o cârpă curată şi uscată. Tăiaţi toată carnea şi organele în cuburi de 3 cm, apoi incingeţi uleiul într-o cratiţă largă de tuci şi puneţi-le la prăjit în următoarea ordine; ceafă, pulpă, splină, rinichii și ficatul. Frigeţi-le până s-au rumenit uşor, apoi presăraţi condimentele, turnaţi vinul şi acoperiţi tuciul. Continuaţi la foc mediu, adăugând un pahar de apă caldă şi gustând de sare.
2. După 12-15 minute scoateţi carnea pe un platou, turnând deasupra mujdeiul. Serviţi tochitura cu mămăliguţă şi salată de varză murată.
Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu