5 martie 2016

E BINE SĂ ȘTIM..

- Zahărul se va carameliza mai plăcut,nu se va arde,dacă,înainte de a-l pune la foc,îl veți stropi cu 2-3 linguri de apă rece.
- Dacă într-o prăjitură folosiți miez de nucă,țineți-l 15 minute în cuptorul cald,fără foc.Se va curăța rapid de coji și va avea gust de alune.
- Topiți ciocolata într-o ce,cuță de cafea și crema în care o veți folosi va avea un gust mai fin.
- Niciodată nu se deschide ușa cuptorului,în care așezați la copt o prăjitură,decât după ce au trecut 3/4 din timpul necesar coacerii.Altfel,aluatul cade și prăjitura va rămâne cleioasă.
- Stropiți cu rom stafidele,apoi pudrați-le cu făină și încorporați-le încet,în aluatul crud.Altfel,acestea se adună la un loc,nu dau voie aluatului să crească și-l încruzesc.
- Când pregătiți aluaturi,folosiți numai gălbenușurile,nu și albușurile.Acestea, folosite direct..nebătute,întăresc aluatul,îl aspresc și îl usucă.
- Supele aduse pe masă vor fi mai gustoase și mai hrănitoare dacă adăugați un cub mic de unt și mult pătrunjel verde.
- Obțineți o supă hrănitoare dacă puneți carnea la fiert cu apă rece.Luați spuma,după care adăugați morcov,ceapă și țelină,bine spălate și netocate.
- Un rasol excelent realizați punând bucata de carne la fiert în apă clocotită.Un strat  protector format rapid la suprafața rasolului,va păstra intacte mineralele și vitaminile.
- Mâncați după masa de seară un măr  pe care îl mestecați încet .Este un excelent exercițiu de masaj al gingiilor și de curățire a dinților.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu