18 martie 2016

PASTĂ DE ZAHĂR

Cu pasta de zahăr puteți îmbrăca sau orna torturi sau prăjituri...Nu este greu de făcut..pentru un fondat reușit aveți nevoie de puțin timp,răbdare și de următoarele incrediente
 - 500 g zahăr pudră ( Coronița... este cel mai fin ) + cca. 200-300 g zahăr pudră pentru frământat
- 300 g bezele gumate(galbene și roz)
 - 1 lingură amidon de porumb
 - zeama de la o lămâie
 - 2 linguri de ulei
 - coloranți alimentari
( folosiți coloranți alimentari tip gel de la Wilton,cu acesta, puteți colora pasta albă de zahăr, în orice moment și în funcție de cât aveți nevoie.Dacă folosiți colorant pudră acesta se pune în compoziție de la început)
 1. Cerneți zahărul amestecat cu amidonul într-un bol încăpător.
 2. Puneți bezelele să se topească într-un castron pe baie de abur ( bain marie)
 3. Turnați zeama de lămâie peste bezele topie și amestecați energic până obțineți o pastă fină și voluminoasă  
4. Formați o adâncitură în zahărul pudră și turnați pasta acolo amestecați ușor până compoziția începe să se lege .
 5. Pudrați masa cu zahăr pudră cernut și răsturnați conținutul .Apoi cu mâinile unse cu ulei începeți să frământați adăugând treptat zahăr pudră cernut până când pastă  devine compactă și nelipicioasă.Pe tot timpul frământării mâinile trebuie să fie unse cu ulei.
 Spor la treabă și cât mai multă inspirație în ornatul torturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu