20 noiembrie 2016

CHIFTELUȚE LA CUPTOR..... CU CARTOFI ȘI BRÂNZĂ

Pentru masa de prânz sau cină(pt cine nu este la dietă) :)  această rețetă este minunatăăăăăă !
- 500 g carne tocată  pasăre sau porc în amestec cu vită....după preferințe
- 1 kg cartofi sau mai mult ( depinde de tavă sau nr. persoane)
Mod de preparare:
În carnea tocată, se adaugă o ceapă călită în puțin ulei cu apă cât să se înmoaie,4-5 căței de usturoi(zdrobiți ) ,1-2 ouă, sare, piper după gust, 2 linguri orez fiert (opțional),verdeață tocată( mărar,pătrunjel) și se

amestecă totul.apoi se formează sub formă de bile.Se întind într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.Cartofii curățați de coajă,spălați se taie felii se trec sub un jet de apă rece și după ce sau scurs se adăugă în tavă în locurile libere dintre chifteluțe.Se stropesc cu un pic de ulei ,se condimentează cu sare piper,sau condimente pentru cartofi.Apoi cartofii se presară cu brânză rasă sau cașcaval și  se dă tava la cuptorul preîncălzit timp de 30-40 minute la 180-190 ° C.Se servesc cu murături sau o salată de sezon.Poftă bună vă doresc !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu