Este simplă, gustoasă,suculentă ! O opțiune excelentă pentru completarea platoului de sărbători și nu numai. Îcercați-o !
În scopul de a pregăti o ruladă de șuncă trebuie să cereți măcelarului atunci când cumpărați să vă dea o bucată de pe burta porcului deoarece se poate rula ușor și pielea (șoriciul) este moale și subțire
- Puteți pregăti rulada numai cu condimente ( (sare,piper,usturoi,boia de ardei dulce sau iute...etc) sau puteți adăuga carne de pui,morcov .
Aveți nevoie de :
- 2 kg slănină
- 1 picior de pui sau 2 pulpe superioare
- 1 căpățână usturoi
- 1 morcov (opțional)
- sare și piper după gust
1.Tăiați excesul de grăsime , până când rămâne un strat subțire. ( vezi foto.)
2.Întinde-ți bucata de slănină pe masă condimentați cu sare,piper (se poate pune un pic mai mult,pentru că șunca își ia cât trebuie restul rămâne în apa în care fierbe ) tot acum puteți pune și morcov(crud) ras pentru a arăta mai frumos, usturoiul zdrobit ,carnea de pe piciorul de pui tăiată cubulețe.Morcovul și carnea se pune pe jumătate din bucata de slanină,apoi se rulează ușor și se leagă.
3. Pune-ți șunca la fiert într-o oală cu apă în care adăuga-ți 2-3 frunze dafin,piper boabe,o căpățână de usturoi întreagă ( necurățată)un pic de sare.Se fierbe la foc mic aproximativ oră sau până când intră furculița ușor.Apoi se lasă la răcit în apa în care a fiert.
4. Se poate păstra în frigider învelită în folie alimentară.
Bon Appetit !
În scopul de a pregăti o ruladă de șuncă trebuie să cereți măcelarului atunci când cumpărați să vă dea o bucată de pe burta porcului deoarece se poate rula ușor și pielea (șoriciul) este moale și subțire
- Puteți pregăti rulada numai cu condimente ( (sare,piper,usturoi,boia de ardei dulce sau iute...etc) sau puteți adăuga carne de pui,morcov .
Aveți nevoie de :
- 2 kg slănină
- 1 picior de pui sau 2 pulpe superioare
- 1 căpățână usturoi
- 1 morcov (opțional)
- sare și piper după gust
1.Tăiați excesul de grăsime , până când rămâne un strat subțire. ( vezi foto.)
2.Întinde-ți bucata de slănină pe masă condimentați cu sare,piper (se poate pune un pic mai mult,pentru că șunca își ia cât trebuie restul rămâne în apa în care fierbe ) tot acum puteți pune și morcov(crud) ras pentru a arăta mai frumos, usturoiul zdrobit ,carnea de pe piciorul de pui tăiată cubulețe.Morcovul și carnea se pune pe jumătate din bucata de slanină,apoi se rulează ușor și se leagă.
3. Pune-ți șunca la fiert într-o oală cu apă în care adăuga-ți 2-3 frunze dafin,piper boabe,o căpățână de usturoi întreagă ( necurățată)un pic de sare.Se fierbe la foc mic aproximativ oră sau până când intră furculița ușor.Apoi se lasă la răcit în apa în care a fiert.
4. Se poate păstra în frigider învelită în folie alimentară.
Bon Appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu