
- 1 kg de zahăr
- 700-800 ml apă
- 1-2 lingurițe zahăr vanilat(opțional)
1. Mai întâi trebuie spălate lămâile și uscate cu un prosop de bucătărie curat.Apoi se dau pe pe o răzătoare mică îndepărtând numai partea galbenă a cojii..Coaja rasă se păstrează într-un recipient închis ermetic.
2. Lămâile se taie în jumătate și stoarce sucul și tot odată se elimină sâmburii.
3. Jumătățile de lămâi se pun într-un bol adânc se acoperă cu apă rece și se lasă timp de 24 de ore.
4. După trecerea celor 24 de ore se scot lămâile ,se pun într-o cratiță de tuci ,se adaugă 700-800 ml de apă și se pun la foc potrivit timp de 40 minute.
5. Apoi se scot cu o spumieră și după ce sau mai răcit puțin se taie în bucăți mici.
6. În apa în care au fiert lămâile se adaugă zahărul si se fierbe siropul timp de aproximativ 7-10 minute,apoi se adaugă bucățelele de lămâi și se fierbe 10-15 minute.
7.Acum este timpul să adaugați zeama de lămâie și coaja rasă . puteți adăuga, de asemenea, zahărul vanilat, dacă vă place și se fierbe aproximativ 20 de minute până începe să se (lege) îngroașe.
8. Apoi luați cratița de pe foc și când gemul este puțin călduț se pune în borcane și se închid ermetic.
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu