2 noiembrie 2016

PALEURI CU CREMĂ DE CIOCOLATĂ

Absolut delicioase...Se prepară foarte rapid. Sunt foarte gustoase, aromate și pufoase. Încercați-le. !

- 200 g unt
- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 300 g faină
- un vîrf cuțit de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 plic praf de copt
pt cremă.
- 250 g ciocolată neagră
- 250 g smântână pt
frișcă , frișcă lichidă

- esență de rom după gust

Untul la temperatura camerei se mixează  cu zahărul pudră ,se adaugă ouăle unul câte unul  și se mixează până devine o compoziție omogenă.Se adaugă zahărul vanilat și treptat făina amestecată cu praful de copt.
Cu ajutorul unui poș cu dui (vîrf rotund)  punem compoziția sub forma de buline cu diametrul de 2 cm, cu distanta unele de altele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se dă tava în cuptorul preîncălzit pentru cca 7-8 minute....când baza devine pe margine aurie – sunt gata.Când sunt reci se umplu  cremă  și se lipesc două câte două.Se glasează cu ciocolată topită(100-200 g)  la bain-marie sub formă de grilaj.
Crema
Într-o crăticioară se pune smântâna pe foc până ajunge la punctul de fierbere.Apoi se oprește focul și adăugăm ciocolata ruptă bucăți o lăsăm câteva minute apoi amestecăm  foarte bine.Punem  amestecul într-un vas și cînd sa răcit îl punem acoperit la congelator pentru 1-2 ore, sau la frigider câteva ore. După ce ganache-ul a stat la frigider, adăugăm  romul și-l mixăm până obținem o cremă spumoasă.
 Când paleurile sau răcit .. se pune cremă pe paleuri ( pe o jumătate ) și se și se lipesc două câte două.Se glasează cu ciocolată topită(100-200 g)  la bain-marie sub formă de grilaj.
Bon appetit !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu