Absolut delicioase...Se prepară foarte rapid. Sunt foarte gustoase, aromate și pufoase. Încercați-le.
!
- 200 g unt- 4 ouă
- 200 g zahăr pudră
- 300 g faină
- un vîrf cuțit de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 plic praf de copt
pt cremă.
- 250 g ciocolată neagră
- 250 g smântână pt
frișcă , frișcă lichidă
- esență de rom după gust
Untul la temperatura camerei se mixează cu zahărul pudră ,se adaugă ouăle unul câte unul și se mixează până devine o compoziție omogenă.Se adaugă zahărul vanilat și treptat făina amestecată cu praful de copt.
Cu ajutorul unui poș cu dui (vîrf rotund) punem compoziția sub forma de buline cu diametrul de 2 cm, cu distanta unele de altele în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se dă tava în cuptorul preîncălzit pentru cca 7-8 minute....când baza devine pe margine aurie – sunt gata.Când sunt reci se umplu cremă și se lipesc două câte două.Se glasează cu ciocolată topită(100-200 g) la bain-marie sub formă de grilaj.
Crema
Într-o crăticioară se pune smântâna pe foc până ajunge la punctul de fierbere.Apoi se oprește focul și adăugăm ciocolata ruptă bucăți o lăsăm câteva minute apoi amestecăm foarte bine.Punem amestecul într-un vas și cînd sa răcit îl punem acoperit la congelator pentru 1-2 ore, sau la frigider câteva ore. După ce ganache-ul a stat la frigider, adăugăm romul și-l mixăm până obținem o cremă spumoasă.
Când paleurile sau răcit .. se pune cremă pe paleuri ( pe o jumătate ) și se și se lipesc două câte două.Se glasează cu ciocolată topită(100-200 g) la bain-marie sub formă de grilaj.
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu