Acest aluat de la covrigei l-am folosit și la saleuri.....au ieșit super....Încearcă.
-1 kg făină
- 2 ouă
- 2 lingurițe sare
- 25 g drojdie( cît o nucă)
- margarină cît cuprinde ( aproximativ 3 pachete de 250 g )
1.Amestecă incredientele (margarina trebuie să fie la temperatura camerei sau o încălzești puțin și o lași să se răcească) apoi pune aluatul la rece 15-20 minute.
2. Porționează aluatul din care faci mici bastonașe pe care le răsucești sub formă de covrigei.
3.Așază covrigeii în tava neunsă sau
pe hîrtie de copt ,unge-i cu gălbenuș de ou,apoi dă tava la cuptorul preîncălzit.
4.Cînd sunt pe jumătate copți îi ungi cu albușul de ou bătut cu puțină făină și presari cu chimen,susan sau mac.
Bon appetit !
-1 kg făină
- 2 ouă
- 2 lingurițe sare
- 25 g drojdie( cît o nucă)
- margarină cît cuprinde ( aproximativ 3 pachete de 250 g )
1.Amestecă incredientele (margarina trebuie să fie la temperatura camerei sau o încălzești puțin și o lași să se răcească) apoi pune aluatul la rece 15-20 minute.
2. Porționează aluatul din care faci mici bastonașe pe care le răsucești sub formă de covrigei.
3.Așază covrigeii în tava neunsă sau
pe hîrtie de copt ,unge-i cu gălbenuș de ou,apoi dă tava la cuptorul preîncălzit.
4.Cînd sunt pe jumătate copți îi ungi cu albușul de ou bătut cu puțină făină și presari cu chimen,susan sau mac.
Bon appetit !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu