19 octombrie 2017

CARTOFI UMPLUȚI CU CARNE TOCATĂ

Cartofii umpluți cu carne tocată pot fi o mâncare excelentă pentru toți cei care preferă mâncărurile originale și consistente....Încearcă...ai nevoie de...
Adăugați o legendă

- 400 g carne de porc,vită sau amestec,pui etc.
- 5 cartofi
- 3 ardei grași
- 2 cepe
- 1 morcov
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură pastă de tomate
- 1 linguriță zahăr
- câteva fire de pătrunjel și mărar verde
- sare,piper după gust
1.Macină carnea,o ceapă,usturoiul și
o jumătate de morcov prin mașina de tocat.
2.Taie verdeața mărunt și adaugă la carne.Condimentează cu sare și piper după gust.

3.Curăță cartofii de coajă și după ce îi speli găurește cartofii pe mijloc cu ajutorul cuțitului special sau cu o linguriță cu marginile ascuțite.Taia cartofii la un capăt pentru a sta bine în timpul fierberii..
4.Curăță ardeii de cotor și semințe.
 5.Pune umplutura de carne în cartofi respectiv ardei.
6.Încinge 3 linguri de ulei într-o cratiță de tuci și călește ceapa și morcovul în el.Pasta de tomate o subțiezi cu puțină apă și adaugi peste prăjeală.Tot acum adaugi și zahărul.După 5 minute potrivești de sare piper după gust


7.Așează cartofii și ardeii umpluți în cratiță în poziție verticală și toarnă apă fierbinte,dar să nu nu-i acopere.Fierbe 30 minute .Când cartofii sunt fierți, mâncarea este gata.
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu