14 octombrie 2017

PRAJITURA NAPOLEON.....sigur va place chiar si la cei mai mofturosi


Această prăjitură se face foarte ușor și are un gust de neegalat...Încearcă...ai nevoie ...
Pt foi..
- 400 g unt sau margarină la temperatura camerei
- 2 ouă
- 3/4 cană de apă la temperatura camerei
- 1 lingură de oțet
- un praf de sare
- 2 lingurițe praf de copt
- făină cât cupride...cca.700 g
Pt. cremă...
- 1 cană  și un sfert de zahăr

- 2 pliculețe zahăr vanilat
- 3 ouă
- 3 linguri cu vîrf de făină
- 1 litru de lapte
- 250 g unt la temperatura camerei

Foile...
1.Adaugă în apă oțetul.Lasă deoparte.
2.Bate ouăle cu vîrf linguriță sare.Toarnă peste ouăle bătute apa cu oțetul.
3.Cerne făină cu praful de copt într-un bol.Adaugă untul sau margarina și amestecă bine cu mâna până aluatul devine ca niște fărămituri.
4. La făina și unt adaugă amestecul de uoă,apă și oțet.
5. Din acest aluat formează 12 bile egale ca mărime și lasă 15-20 minute la odihnit.

6.Fiecare bilă o întinzi într-o foaie subțire și o tai de mărimea tăvii în care urmează să le coci.Resturile rămase de la foile tăiate ,le pui în tavă după copt și le folosești la ornat.
7.Trece foaia pe tava tapetată cu hîrtie de copt și înțeapă cu furculița din loc în loc.
8. Coci foile pînă la culoarea roz aproximativ 10 minute.Ai grijă că se fac foarte repede.Sunt foarte fine și firave.
Crema...
1.Pune într-o cratiță( preferabil de tuci) făina,ouăle,zahărul,zahărul vanilat .Amestecă pînă capătă o consistență omogenă.
2.Adaugă laptele puțin câte puțin amestecând să nu se facă cocolașe.Pune cratița pe foc și lasă până se îngroasă compoziția apoi lasă să se răcească.(.Ai grijă să amesteci periodic să nu se prindă de fundul cratiței)
3.Adaugă în untul moale la temperatura camerei amestecul de lape răcit și omogenizează conținutul.
4.Unge foile (pe rând) cu crema și așează-le una peste alta.Ungi și ultima foaie cea de deasupra.Acoperă toate golurile laterale cu cremă.
5.Fărîmă cu mîna resturile coapte de la tăiatul foile.Îmbracă prăjitura cu aceste fărămituri inclusiv foaia de deasupra.
6.Acoperă prăjitura cu o folie alimentară și lași 9-10 ore să se pătrundă.( cu cât stă mai mult cu atît este mai bună)
Poftă bună îți doresc.
Cu drag Ama M.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu