20 octombrie 2017

OMLETĂ CU CONOPIDĂ ÎN CUPTOR

Omleta cu conopidă în cuptor este o variantă dietetică a omletei clasice ....care v-a atrage atât copii cât și adulții........Încearcă......ai nevoie de....


- 400 g conopdă
- 4 ouă
- 80 ml lapte
- sare,piper după gust
- cîte o jumătate de linguriță de pătrunjel și mărar verde sau uscat
- 4-5 fire ceapă verde
- 150 g brînză telemea sau
cașcaval
1.Spală conopida,porționează în buchețele mici,apoi pune la fiert în apă caldă cu puțină sare.Fierbe timp de 3 minute din momentul cînd apa începe să clocotească.Apoi  clătește conopida cu apă rece și o lași la scurs într-o strecurătoare pînă se răcește.

2.Într-un bol separat amestecă ouăle cu laptele.Adaugă ceapa verde tăiată fin,verdeața tăiată mărunt,puțină sare,piper.
3.Așează în fiecare formă de brioșă câte un buchețel micuț de conopidă(sau poți pune într-o singură formă mai mare )


4.Toarnă amestecul de ouă și lapte în fiecare formă .Nu umple formele pînă sus ,pentru că în timpul coacerii ompleta își mărește dimensiunea.
5.Presară deasupra cu brâză rasă și coace în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute la 180 de grade ...pînă omleta s-a rumenit frumos.
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu