2 octombrie 2017

MARMELADĂ DE MERE merită efortul ...e super de-li-cioa-să



La preparara  marmeladei poți folosi orice soi de mere ...Încearcă...ai nevoie de...
- 2,5 killograme de mere
- 1 kilogram de zahăr
1.Curăță merele de coajă și cotoare, apoi taie-le în feli
2. Pune cojile și cotoarele de la mere într-o oală,adaugă 1-2 căni de apă și pune pe foc să dea două trei clocote.
3.Merele tăiate felii  pune-le într-o cratiță de tuci  adaugă zeama strecurată de la coji,200 g zahăr.Pune apoi pe foc să fiarbă amestecând din când în când.
4. Când merele
sau înmuiat mixează-le cu ajutorul unui blender..Adaugă și restul de zahăr și continuă fierberea la foc mic până când comppoziția se îngroașă foarte tare.
5.Atenție cu cât marmelada se îngroașă mai tare cu atât amesteci mai des să nu se prindă de fundul cratiței și să se afume.
6.Marmelada ar trebui să fie gata atunci când nu curge și cade greu de pe lingură.
7..După aceea o torni într-o tavă tapetată cu hârtie de copt,nivelezi  și dai la cuptor timp de 5 ore la 100 de grade  cu ușa cuptorului ușor deschisă pentru a căpăta consistența dorită..
8. Când s-a răcit o porționezi după preferință și servești .
Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu