8 octombrie 2017

GULAȘ DE CIUPERCI sunt sigură că o să le placă și celor care nu își imaginează un prânz fără carne

Este o mâncare foarte ușor de pregătit și  foarte,foarte gustoasă......Încearcă.....ai nevoie de..



- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ardei gras mare
- 2 căței usturoi
- 2 roșii
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură cu vîrf de făină
- sare,piper după gust

- 1/2 lingură delikat....opțional
- o frunză de dafin
- o legătură mică pătrunjel
- ulei pentru prăjit



1.Curăță ceapa,usturoiul.Tie ardeiul în jumătate și scoatei semințele.Spală ciupercile și taie-le în bucăți mari.

2. Taie ceapa ,usturoiul și călește-le în 3-4 linguri de ulei .


3 Ardeiul gras tăie-l în cuburi mari și adaugă-l la ceapă și se călesc împreună 6-7 minute


4.Adaugă ciupercile tăiate mari în tigaie și prăjește împreună la foc potrivit 15-20 minute.


5. Taie roșiile și adaugă-le în tigaie.Adaugă de asemenea și pasta de tomate și amestecă totul bine.

6.Adaugă condimentele,sare,piper,delikat.


7.Dizolvă făina într-un pahar cu apă adaugă în tigaie și când începe să fiarbă adaugă frunza de dafin .Lasă să fiarbă 5-6 minute.

8.Adaugă pătrunjelul verde tăiat mărunt,oprește focul,acoperă cu un capac și lasă așa timp de 30 minute.

Poți servi cu o garnitură de cartofi sau orez.

Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu