7 octombrie 2015

MERE RASE LA BORCAN

Este o rețetă simplă , merele conservate în felul acesta se păstrează foarte bine și 1-2 ani.
Iarna sau când sunteți în criză de timp ,sunt numai bune de pus la plăcintă sau prăjituri.

- mere
- borcane de 800 g spălate și uscate
- capace noi pt .borcane(dacă  folosiți capacele vechi vă sfătuiesc să le fierbeți în apă cu puțin bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosul de la conservele anterioare..după ce le fierbeți 5-10 minute le clătiți cu apă rece și le  ștergeți bine.

1.Merele se spală se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare.
Dacă merele oxidează(se înegresc)în timp ce radeți toată cantitatea nu vă panicați.... în timpul sterilizîrii își revin la culoarea inițială. 
2.Se pun merele rase în borcanele deja pregătite și presăm foarete bine compoziția,dacă au lăsat suc în vasul în care am ras merele se toarnă și aceasta în borcane .
3.Închidem ermetic borcanele(acest lucru este foarte important)
4.Așezăm pe fundul unei cratițe mai întinse un prosop sau facem un pat din bucăți de ziare și așezăm borcanele  cu mere rase .Turnăm apă până la nivelul compoziției din borcane și sterilizăm 15-20 de minute din momentul când apa începe să fiarbă în vas.Lasăm să se răcească în apa în care au fiert.Apoi le depozităm în cămară.
Spor în toate vă doresc ! 

2 comentarii:

  1. Draga Ama,folosesc acest gen de preparare,dar in copozite adaug in functie de cantitatea de mere rase,zeama de lamaie si ulei de masline. Iti multumesc pentru aceasta reteta ce o voi face in urmatoarele zile.Cu drag ,pentru tine, Mariana Cojocaru

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc Mariana,cu siguranță am să probez și varianta ta....O zi frumoasă îți doresc și numai bine !

      Ștergere